Ochtendprogramma

Je kunt je peuter tussen 8.30 uur en 8.45 uur naar het lokaal van de peuterspeelzaal brengen. Aan het einde van de ochtend, om 11.45 uur, brengen de leidsters de peuters weer naar het schoolhek bij de hoofdingang van school, waar je jouw peuter kunt opwachten. Haalt iemand anders je peuter op? Meld dit dan bij één van de leidsters.

Het ochtendprogramma van de peuters ziet er als volgt uit:

8.30 – 8.45 uur
Peuters worden door de ouder/verzorger naar het lokaal van de peuterspeelzaal gebracht. De ouder/verzorger helpt de peuter met het uittrekken van de jas en legt de broodtrommel en drinkbeker van de peuter in het daarvoor bestemde mandje. Daarna gaat de peuter de speelzaal in en vangen de leidsters hem/haar op. De ouder/verzorger vertrekt meteen en samen met een leidster zwaait de peuter (naar behoefte) de ouder/verzorger vanachter het raam uit. Kinderen kunnen daarna gaan spelen of puzzelen. De puzzels, boekjes en speelgoed staan klaar voor gebruik. Zodra alle peuters binnen zijn, begint het ochtendprogramma.

8.45-9.00 uur
De leidsters noemen alle namen van de aanwezige peuters op. De peuters vullen dit aan met het benoemen van hun eigen achternaam. Een leidster vertelt de kinderen het thema van die dag.

9.10- 10.00 uur
De peuters doen hun jassen en schoenen aan (geholpen door de leidsters) en gaan buiten spelen. Bij slecht weer doen de peuters binnen een gezamenlijke activiteit, dit kan bijvoorbeeld een spel in de kleutergymzaal zijn. De peuterspeelzaal heeft een buiten speel rooster afgestemd met de kleuterklassen van de basisschool.

10.00-10.30 uur
De peuters gaan naar binnen en vervolgens (na handen wassen) aan tafel om iets te eten en drinken. De broodtrommels en bekers worden uitgedeeld en het “smakelijk eten/drinken lied” wordt gezongen. Terwijl de peuters rustig eten en drinken, leest een leidster een verhaaltje voor. De peuters krijgen daarna de gelegenheid om gebeurtenissen te vertellen die zij willen delen met de groep.

10.30-11.20 uur
De leidsters verschonen de kleinste peuters en helpen de grotere peuters naar de WC.
De peuters kunnen vrij spelen in het lokaal. Ondertussen onderneemt een van de leidsters een activiteit met een klein groepje (soms met de oudste en soms met de jongste) peuters. De andere leidster houdt zich intussen bezig met de overige peuters, dat kan zijn het helpen met spelen, een boekje voorlezen of helpen met puzzelen.

11.20-11.30 uur
Alle peuters gaan samen met de leidsters opruimen en zingen ondertussen met “het opruimlied”.

11.30-11.40 uur
De peuters gaan weer aan tafel en krijgen een koekje. Tijdens dit groepsmoment is er nog gelegenheid voor een kleine activiteit zoals een verhaaltje, spelletje, liedje of tellen.

11.40 uur
De peuters worden door de leidsters geholpen met het aantrekken van hun jas en het meenemen met hun tasje. Daarna gaan de peuters hand in hand in een rij staan en met één leidster voorop en één leidster achteraan, worden zij naar het hek van de hoofdingang van school gebracht. Hier staan de ouders/verzorgers de peuters op te wachten. De leidsters blijven wachten en controleren dat alle peuters bij de juiste ouder/verzorger komen.

 

Bekijk ook eens onze activiteiten op Facebook

4 weeks ago

Afgelopen vrijdag heeft fien haar 4e verjaardag gevierd 🦄🎉 en afscheid genomen van de kladdegatjes. Lieve fien veel plezier op de basisschool ... See more

4 weeks ago

Kleine sfeerimpressie, een ochtend spelen bij de kladdegatjes😁

1 month ago

Genieten van het mooie weer 🌞

1 month ago

Van harte gefeliciteerd lieve Levi!