Praktische info

Sluitingsdagen 2021-2022

Herfstvakantie16 oktober t/m 24 oktober 2021
Kerstvakantie25 december 2021 t/m 9 januari 2022
Voorjaarvakantie19 februari t/m 27 februari 2022
Goede vrijdag15 april 2022
Meivakantie23 april t/m 8 mei 2022
Zomervakantie16 juli t/m 28 augustus 2022

Wat te doen bij ziekte
Is uw kind ziek? (bijv. koorts of een kinderziekte) en twijfelt u of uw kind de peuteropvang mag bezoeken? Vraag het de juf! Zij is telefonisch of via de WhatsApp bereikbaar op het nummer 06 – 28 307 409, van 8:15 – 12:15 uur op dinsdag-, woensdag- en vrijdagochtend. U kunt ook een mail sturen naar info@dekladdegatjes.nl, een bestuurslid beantwoordt dan uw vraag.

Is uw kind niet fit of pas ziek geweest? Meldt dit ook bij de juf! Zij kan tijdens de ochtend dan extra rekening houden met uw kind en contact opnemen als uw kind vroeger opgehaald dient te worden.

Eten en drinken
Elk kind neemt zelf drinken en iets te eten mee van thuis. De peuteropvang hanteert een gezond beleid en ziet dan ook graag dat de peuter schoon, vers gesneden fruit meekrijgt of een boterham/koekje. Snoep of zoete chocolade cakejes/donuts wordt met klem afgeraden! Let op bij het geven van druiven, cherrytomaatjes, aardbeien en knakworstjes. Deze moeten van te voren in vieren gesneden worden vanwege verstikkingsgevaar.

Zindelijk en ongelukjes
Indien uw kind nog niet zindelijk is, graag een luier meegeven en deze voorzien van de naam van uw kind. De luier moet bij binnenkomst boven de verschoontafel in het hangende mandje worden gelegd, zodat de juffen tijdens het verschonen niet steeds van de groep af hoeven te lopen. Er is een stift aanwezig om de naam van uw kind te noteren. In alle gevallen (dus ook als uw kind wel zindelijk is) graag een klein setje extra kleren meegeven in de tas. In geval van een ‘ongelukje’ kunnen wij uw kind dan verschonen.

Wist u dat..

  • Er een telefoon aanwezig is op onze peuteropvang. En dat de juffen daarop te bereiken zijn via het nummer 06 -28 307 409
  • Het heel fijn is als de naam van uw kind op zijn/haar broodtrommel en beker staat, zodat de juf weet welke spullen van uw kind zijn.
  • Kettinkjes, touwtjes aan kleding, ringen, armbanden enz. gevaarlijk zijn voor kleine kinderen? Wij vragen u dan ook om dit thuis te laten.
  • Het heel fijn is als de naam van uw kind in zijn/haar jasje staat, zodat de juf weet welke jas uw kind die dag aanheeft.
  • De verjaardag van uw kind uitgebreid gevierd wordt. Een traktatie uitdelen is dan erg leuk, maar we stellen het op prijs als het een kleine gezonde traktatie betreft.
  • Het heel fijn is als uw kind bij zonnig en warm weer al is ingesmeerd bij binnenkomst. Bij veel zon zullen de juffen dit tijdens de ochtend nogmaals herhalen